Mijn verhaal

 Mireille Steenkamer

  • Intuïtief, empathisch, open, creatief, passievol
  • Kind van expat ouders, jongste van 4 kinderen
  • Moeder van twee jongens
  • Wereldreiziger
  • Nederlands en Engels als moedertaal
  • Meer dan 20 jaar werkervaring in het bedrijfsleven, als managers, ondernemer, coach en therapeut

Mijn opleidingen:
Hogere Hotelschool Den Haag
Coaching Academy International (geaccrediteerde coachopleiding)
Organisatie- en Familieopstellingen (geaccrediteerde opleiding)
Chakrapsychologie & Lichaamswijsheid
Jung Academie – Dieptetherapeut

“Ik ben opgegroeid in het buitenland als jongste van vier kinderen. Voor het werk van mijn vader verhuisde ons gezin op mijn negende naar Hong Kong. Na 6 jaar Verre Oosten, haalde ik mijn vwo diploma in Brussel. Vervolgens ging ik naar de Hogere Hotelschool in Den Haag, waar ik in 1994 afstudeerde. Daarna riep het buitenland en ging ik Chinees studeren in Taipei, Taiwan. Na deze studie en een jaar werken als guest relations manager, keerde ik terug naar Nederland. Daar werkte ik als producer bij televisieprogramma’s, was ik eventmanager bij evenementenlocaties om uiteindelijk mijn eigen evenementenbureau op te zetten, inPetto. Na 7 jaren inPetto gerund te hebben samen met mijn compagnon, heb ik mijn aandelen verkocht en ben samen met mijn vriend en ons zoontje van toen 2 jaar op wereldreis gegaan. We waren een maand onderweg, toen bleek dat ik zwanger was. We zijn doorgereisd en ons tweede kindje is in Santiago de Chili geboren, twee dagen na één van de heftigste aardbevingen in de afgelopen 100 jaar. Het nieuwe leven leefde in mij en tegelijkertijd ervoer ik doodsangst. Over deze ervaringen heb ik een boek geschreven: Zwanger in 13 landen.

Bij terugkomst heb ik mijn slippers weer geruild voor mijn hakken en mantelpak. Er moest simpelweg geld verdiend worden, wij hadden al ons geld aan onze reis uitgegeven. Tegelijkertijd ben ik in aanraking gekomen en gepassioneerd geraakt door het gedachtegoed van C.G. Jung die de persoonlijkheid als een geheel ziet en die bestaat uit het IK, het bewustzijn, het onbewuste, uit complexen en het collectieve onbewuste. Ik doe Jung echter tekort met deze ene zin.

Tal van ervaringen en signalen rijker, ben ik open gaan staan voor het verlangen dat al heel lang diep in mij geworteld zit. Te luisteren naar mijn innerlijke stem. Terwijl ik mijn corporate pak weer aantrok hoorde ik een stem in mij zeggen “Word wakker!”
Ik ging het grote plaatje van mijn leven aanschouwen en realiseerde mij dat ik de afgelopen vijfentwintig jaar werd geplaagd door de vraag ‘is dit wat ik hier te doen heb?’ Voor mij was mijn werk niet bevredigend. Ik wilde zin geven aan mijn bestaan, betekenisvol zijn voor anderen, iets goeds doen, iets doorgeven aan de wereld.

Noem het een roeping. Mijn passie is reizen. Niet alleen letterlijk rond de wereld maar ook of juist het avontuur van de zielsreis.

Wat waren de gevolgen? Ik heb mijn baan opgezegd als senior event manager, ik heb mijn zekerheden achter mij gelaten en ben professionele coachingsopleidingen gaan volgen. Het zonder oordeel zijn staan hoog in het vaandel, niet sturend maar begeleidend, niet adviserend maar Zelfsturend.

Ik vertrouw erop dat alles wat ik nodig heb en wil op mijn pad komt. Dit doe ik al mijn hele leven en dat heeft mij nu tot professioneel coachen gebracht. Het gevolg daarvan is dat ik meer ontspannen ben, meer levensvreugde ervaar.

Mijn inspiratie zit in jouw groei, het nieuwe inzicht dat jij krijgt en dat maakt dat jij kan groeien en ontwikkelen en jouw weg kan vervolgen. Ik begeleid in het creëren van nieuwe inzichten zodat jij een volgende stap kan maken.”

Het verbinden van de tegenstellingen die in ons aanwezig zijn, geeft ruimte voor groei, ontwikkeling en creatie. De kracht zit hem in de samensmelting van twee uiterste polen, niet in het afwijzen van een van de tegenstellingen.