Coachen – online

Momenteel is het maatschappelijke systeem, het grote geheel waarin wij leven, heel erg voelbaar en merkbaar. Het kan soms voelen alsof de hele wereld op losse schroeven staat. In feite staat het dat ook want onderdelen in ons systeem zijn ontwricht. We weten niet waar de energie naartoe gaat, we proberen hem te controleren maar hebben er in feite geen controle over.

Dat is aan de ene kant heel spannend, want het geeft weinig zekerheid. Aan de andere kant ook ontspannend als je mee kan gaan met die die beweging.

Wanneer we tegen een beweging in gaan wordt het zwaar.

Het zichtbaar maken van het systeem maakt onderliggende patronen helder. Door dit onder ogen te zien kan de energie stromen waar het hoort en kunnen blokkades overwonnen worden.  Is er een ‘verstrikking’ in het systeem dan is niet alleen een individu verantwoordelijk waarbij het probleem zichtbaar is, maar het hele systeem wat daarmee in verbinding staat is mede – verantwoordelijk. Welke verstrikking speelt er in het grote systeem en wat reflecteert dat op ons. De ontwikkeling in het systeem is te vinden in de verbindingen die er binnen en buiten het systeem zijn. Deze worden zichtbaar in een opstelling.

Elk systeem kent wetmatigheden. Binnen een systeem zijn er een aantal wetmatigheden actief. Worden deze niet gerespecteerd dan ontstaat er disbalans. Het systeem heeft zich dan te hervinden om in balans te komen en om de energie weer te kunnen laten stromen.

Deze wetmatigheden zijn:
Balans tussen geven en nemen
Volgorde – alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar
Binding – iedereen heeft recht op een plek
Erkenning van roots en historie

Als de balans in het systeem verstoord is, kan dit onder andere leiden tot ontevredenheid, moeite hebben met het nemen van beslissingen, onduidelijkheid, stagnatie van de energie stroom en ziekte.

Opstellingen bieden de mogelijkheid om dynamieken in systemen in beeld te brengen, om nieuwe mogelijkheden en invalshoeken te ont-dekken.

Investering:

Online Systemisch coach programma
Gedurende 8 weken, 8 online 1 op 1 coach gesprekken met Mireille van 1 uur. Tussen de gesprekken door ontvang je oefeningen om thuis te doen.
Euro 800,- incl btw voor het hele programma (normaliter Euro 1.210,-)

Referenties:

De online coaching van Mireille was voor mij heel effectief. Fijn om in eigen tempo met de vragen bezig te kunnen zijn. Mireille stelt de juiste vragen en weet je tot nadenken te prikkelen. Met resultaat: een agenda nog even vol, maar veel meer rust in mijn hoofd! – A van der Horst

Mireille heeft mij geholpen om goed contact te maken met mezelf. Ik vond het prettig om met haar te praten, omdat ik vind dat zij neutraal en objectief is. Ze stelt kritische vragen maar niet op een vervelende manier. Het heeft mij aan het denken gezet. Het is veel meer dan coachen alleen en dat heeft mij enorm geholpen. Mireille kijkt naar hoe je beweegt en let op je ademhaling, en dat werkte bij mij heel goed omdat ik snel de neiging heb om te hyperventileren. – Charlotte

Mireille weet vanuit oprechte betrokkenheid een vertrouwde omgeving te creëren. Door inzet van haar intuïtie, haar aandacht voor het non-verbale, het vermogen verduidelijkende vragen te stellen én passende stiltes te laten vallen, was zij in staat bij te dragen aan rust en overzicht in mijn denken en handelen. – anoniem Je hebt veel ingang gezet en me weer leren voelen. Dat heeft me een stuk dichter bij mezelf gebracht. Voor het eerst in mijn leven voel ik dat het goed komt, wat er ook gaat komen en dat voelt fijn. – anoniem

Mireille heeft doormiddel van oa opstellingsoefeningen zoveel ingang gezet, dat de sessies bij de psycholoog eigenlijk overbodig geworden zijn. De psycholoog probeert de problemen teveel op denkniveau op te lossen, maar daar wrong de schoen niet dat was op voelniveau. Ik ben echt oprecht heel blij dat Mireille op mijn pad is gekomen via mijn werkgever, ik heb zoveel geleerd over mezelf en ook al ben ik er nog niet, ik weet zeker dat ik hier voor de rest van mijn leven plezier van ga hebben! – Janet Balanced, knows what she’s doing, can guide you towards personal insights but also knows when to stop and let things go. – Carol