Archetypes

Archetypes zeggen iets over jou en wijzen je de weg op jou levenspad.

Archetypes zijn volgens Jung de oerkrachten die in ons onbewuste huizen, onze drijfveren. Je zou kunnen zeggen dat je potentieel verborgen zit in archetypen. In de diepte psychologie kom je archetypische thema’s tegen die te maken hebben met het moeder, vader, kind, slachtoffer en held archetype. Ze hebben allemaal een archetypische kern en een archetypische kern is energetisch geladen. Die energetische lading uit zich via versprekingen, beelden, lichaam-symptomen, dromen. Op ons levenspad komen we fysieke, emotionele en/of mentale blokkades tegen. Dat is heel normaal, dat hoort bij onze ontwikkeling.

Een Archetype is een oerbeeld, een beeld van oorsprong en wijzen jou de weg.

In de Archetypische sessies werk ik met kaarten waar beelden op staan. Beelden zijn een manier om contact te maken met je archetypische kracht of energie. Wij worden geleid door onze archetypische energie, dat gebeurt onbewust en soms bewust. Wanneer we ergens mee worstelen, dit uit zich door geïrriteerd zijn, boos, verdrietig, onderdrukking, lichamelijke klachten ed., wil je onbewust eigenlijk alleen maar zeggen dat er een innerlijk kracht gezien wil worden. Door middel van Archetypische kaarten nodig je je bronnen kracht uit om gezien te worden en zo kan je potentieel groeien en ingezet worden.

Herken je dat gevoel dat je dagelijks opstaat, je ding doet en aan het eind van de dag denkt, wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Is dit het nou? Is dit wat ik hier te doen heb? Je kijkt om je heen en ziet dat je eigenlijk alles hebt wat je hartje begeerd, maar toch is er een stemmetje die jouw steeds tot de orde roept en zegt dat het ‘niet goed is zoals het is, er ontbreekt iets’. Je leven kabbelt voort maar die innerlijke stem laat steeds van zich horen. Diep van binnen weet je dat je iets wil doen om verandering te brengen aan wat je nu van binnen ervaart.

Mijn missie is mensen begeleiden op hun weg naar zelfrealisatie. Leer luisteren naar je lichaam en je emoties, door te:

  • 1. Verbinden met je zelf
  • 2. Verdiepen, de onderstroom aanspreken luisteren naar wat je onbewuste je wil vertellen
  • 3. Voelen, de taal van het lichaam leren verstaan.
  • 4. Vertrouwen, wanneer onze body mind soul congruent zijn, voelen we ons veilig en kunnen we vertrouwen op onszelf.

Wanneer we veerkrachtig, vitaal en vertrouwen hebben, kunnen we overwinnen, in veiligheid lief hebben, ons verbinden, creëren omdat onze creatieve kracht kan vloeien en kunnen we luisteren naar ons innerlijk weten.

Vanuit mijn opleidingen en levenservaring weet ik als geen ander hoe het is om stress, depressies, trauma’s te overwinnen. Patronen die niet meer dienen te doorbreken. Obstakels omzeilen. Blijven doorzetten. En vooral te leven.

Het leven is een kunst vorm, de reis van de Archetypes de weg.

Wanneer we leven vanuit onze innerlijke wijsheid, luisteren we naar onszelf en laten we ons niet leiden door de ander. Wat de ander zegt raakt je niet wanneer het jou in de weg staat te doen wat je wil. Je weet hoe je je gevoelens kan inzetten als kracht. Net zoals je weet dat kwetsbaarheid krachtig is. Je weet hoe je kan manifesteren wat je wil en weet ook wat je te doen staat om je eigen blokkade om te zetten naar energetische stroom.

Mogelijkheden om je Archetypes te ontwikkelen.

  • Archetype kaarten sessie 1 1/2 uur, individueel €150,- incl btw excl. kaarten.

Resenties:

‘Het voelt niet zwaar, maar het heeft toch veel impact.’ – Manon na een workshop.

‘Fijn dat het zo intuïtief werkt, het gaat weg van het hoofdelijke denken en praten.’ – Nannette over traject.

‘Mireille heeft het talent om mensen echt te zien/voelen en de kern van dingen te raken.’

‘Het werken met de archetypische kaarten van Mireille was magisch. Het liet me inzien dat het antwoord op elke persoonlijke vraag altijd in jezelf verscholen ligt.’ – Sigrid van Kleef (Interieur Architect xxruim)

‘Een verrassende reflectie op mijn ‘levensvraag’ dmv de archetypekaarten. Inzichtelijk en doeltreffend. Mireille ervaar ik als een fijn persoon en gevoelsmens, zij creëerde tijdens de sessie een veilige omgeving. De kaarten hebben mij meer inzicht gegeven in de oorzaak van mijn blokkades, verhelderend dus!’ – Sabela Geene (Steps to Fit)

‘Het voelde niet ‘zweverig’ terwijl er alle mogelijkheid is om onverwachte verbanden te kunnen leggen. Ik voelde veel begrip.’ – Sabine