De weg van de held(in)

De weg van de held(in) staat symbool voor ons levensproces en  bewustwording van elk individu. Ieder mens is de held of heldin in zijn/haar eigen verhaal. Deze reis begint met de geboorte van het kind, hij/ zij groeit op, wordt volwassen en leeft zijn/haar leven en uiteindelijk gaat hij/zij dood.  Dit zijn de drie grote thema’s van de weg van held(in): geboorte – leven – dood. 

De grote levenscyclus is weer te verdelen in kleinere fases. Denk maar aan periodes van een nieuwe levenspartner, een baan die je gedurende een aantal jaren hebt, het huis waarin je woont, vriendschappen die er zijn. In dit alles zit steeds een cyclus. Als we het nog kleiner maken is elke dag een reis van de held(in): je vertrekt vanaf een bepaald punt (je wordt wakker en staat op), je maakt dingen mee, loopt tegen dingen aan, er zijn obstakels, je overwint ze en soms ook niet, je ontdekt schatten en uiteindelijk kom je ‘s avonds weer thuis.

De weg van de held(in) is het verhaal dat wordt verteld in sprookjes, mythes, verhalen, legenden maar ook in films, toneelstukken, gedichten en boeken.

Tijdens het programma ‘de weg van de held(in)’ gaan we met elkaar op pad. Naar aanleiding van een film of sprookje nemen we de fases door: Oproep – Vlucht – Terugkeer. Welke helpers kom je tegen? Welke uitdagingen heb je te overwinnen? Je gaat zelf ervaren waar jij staat op jouw weg en wat tot nu toe elke fase jou heeft gebracht . Welke schat neem je mee naar het hier en nu?