Healing

Denk aan een rivier die op een natuurlijke manier stroomt. Wanneer er een interventie plaatsvindt en stenen de vaart blokkeren, verandert de rivier van koers. Of het water is sterker en zet de stenen in beweging. Op een natuurlijke manier hervindt de rivier zijn kracht en stroomt verder. Zo ook bij de chakra’s in ons lichaam. 

Bewustzijnsniveaus

Onze fysieke, mentale, emotionele en spirituele bewustzijnsniveaus, hebben allemaal invloed op onze chakra’s of anders gezegd, onze levensenergie. Zie ze als de interventies zoals bij het voorbeeld van de rivier. Deze vier niveaus houden continu verband en beïnvloeden elkaar. Om lekker in je vel te zitten wil je dat deze energie in balans zijn.

De kracht van emoties

Er zijn momenten in ons leven dat we gewoon niet zo lekker in ons vel zitten. We voelen ons als vastgelopen, zijn sneller prikkelbaar, geïrriteerd en minder blij. Dit kan verschillende redenen hebben. Je hebt iets vervelends meegemaakt, een dierbare is overleden, je weet niet precies waarom maar voelt dat er iets niet senang is, je houdt je emoties binnen, hebt moeite je te uiten, je voelt je onveilig, een trauma, overgenomen energiën die niet van jou zijn ed. Deze gevoelens blokkeren onze energie en dat weerhoudt ons van veerkracht, vitaliteit en een gevoel van geluk en vrijheid. Wanneer we onszelf volledig kunnen zijn, kunnen we ook in ons kracht zijn. Het is belangrijk voor een gezonde balans dat je mentale, emotionele, fysieke en spirituele bewustzijn in balans zijn.

Energie

Ik werk volgens de leer van de chakra’s. De chakra’s is een eeuwenoude Indiase filosofie waarbij een chakra een plek is in ons energetisch lichaam die van levensbelang is voor onze levensenergie. Het woord chakra is een Sanskriet woord, het betekent wiel of cirkel. Een chakra kan je zien als een ronddraaiende schijf waarbij, als hij te hard draait, energie verloren gaat en als hij te zacht of niet draait er energie blokkeert. Het in evenwicht zijn van je chakra’s zorgt voor een natuurlijke energiestroom.

Lichaam

Je kan het lichaam zien als een alchemistisch wonder. Het is continu in beweging en past zich continu aan. Ik vergelijk het met de elementen van de natuur: de aarde, het water, het vuur de lucht, de ether, het licht en bewustzijn. De aarde is de plek waar we zijn en als dat element in balans is, voel je je veilig, zeker en sta je stevig. Het water staat symbool voor de vloeiende beweging, het mee deinen en weten waar je naartoe te bewegen hebt. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Het vuur in ons kan zorgen voor transformatie, dat wat we opwarmen veranderd van kleur, structuur, vorm. Wanneer onze vuur energie in balans is kunnen we bergen verzetten. De lucht is ons levensenergie, denk maar aan je ademhaling. Zonder ademhaling kunnen we niet leven. De ether is de energie om ins heen, het verbind ons met buiten en nodigt uit tot creëren naar buiten toe. Het licht schijnt en omvat onze intuïtie, ons alles omvattende weten. Het bewustzijn is het hoogste stadium, dan zijn we in met ons zelf en het heel.

Healing

Tijdens een healing sessie breng ik je chakra’s, je energetische centra in balans. Dit doe ik door mijn handen op je chakra’s langs je ruggenwervel te leggen. Vanuit je lichaam krijg ik informatie en die breng ik door er aandacht aan te geven in balans als dat nodig is.

Wat mij onderscheidt van anderen is dat ik ervaringsdeskundig en heldervoelend ben. Ik verbind het spirituele met het aardse en dat brengt jouw energetisch systeem in balans.