Familie opstellingen

Een opstelling is een hele krachtige manier om die onderstroom (de verborgen dynamiek) van wat er bij jou speelt, zichtbaar te maken. Wanneer dat wat gezien wil worden, zichtbaar, voelbaar en hoorbaar is drijft je potentieel naar boven en kan jouw energie moeiteloos stromen.

De belevingswereld van het individu wordt bepaald door het familiesysteem van herkomst en het gekozen familiesysteem. Elk familiesysteem kent wetmatigheden. Worden deze wetmatigheden niet gerespecteerd dan ontstaat er disbalans of in systemische termen een ‘verstrikking’. Iedereen binnen het systeem is verantwoordelijk voor de dynamiek in het systeem en dus ook voor de verstrikking. Het systeem heeft zich dan te hervinden om in balans te komen en om de energie weer te kunnen laten stromen. Leden binnen een systeem tot wel 7 generaties terug hebben invloed op het familiesysteem en dus het individu.

Wat zijn familie opstellingen?

Met opstellingen, bijvoorbeeld een familie opstelling, krijg je inzicht in het systeem waar je je in bevindt. Opstellingen bieden de mogelijkheid om dynamieken in systemen in beeld te brengen, om nieuwe mogelijkheden en invalshoeken te ontdekken.

Momenteel is het maatschappelijke systeem, het grote geheel waarin wij leven, heel erg voelbaar en merkbaar. Het kan soms voelen alsof de hele wereld op losse schroeven staat. In feite is dat ook zo want onderdelen in ons systeem zijn ontwricht. We weten niet waar de energie naartoe gaat, we proberen hem te controleren maar hebben er in feite geen controle over. Dat is aan de ene kant heel spannend, want het geeft weinig zekerheid. Aan de andere kant ook ontspannend als je mee kan gaan met die die beweging. Wanneer we tegen een beweging in gaan wordt het zwaar.

Het zichtbaar maken van het systeem door middel van opstellingen maakt onderliggende patronen helder. Door dit onder ogen te zien kan de energie stromen waar het hoort en kunnen blokkades overwonnen worden. Als er een ‘verstrikking’ is in het systeem dan is niet alleen een individu verantwoordelijk voor het probleem, maar het hele systeem wat daarmee in verbinding staat is ook medeverantwoordelijk. Door een opstelling ontdek je welke verstrikking er speelt in het grote systeem en wat dat op je reflecteert. De ontwikkeling in het systeem is te vinden in de verbindingen die er binnen en buiten het systeem zijn. Deze worden zichtbaar in een opstelling.

Systeem wetmatigheden

Elk systeem kent wetmatigheden. Binnen een systeem zijn er een aantal wetmatigheden actief. Worden deze niet gerespecteerd dan ontstaat er disbalans. Het systeem heeft zich dan te hervinden om in balans te komen en om de energie weer te kunnen laten stromen.

Deze wetmatigheden zijn:

  • Balans tussen geven en nemen
  • Volgorde – alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar
  • Binding – iedereen heeft recht op een plek
  • Erkenning van roots en historie

Als de balans in het systeem verstoord is, kan dit onder andere leiden tot ontevredenheid, moeite hebben met het nemen van beslissingen, onduidelijkheid, stagnatie van de energie stroom en ziekte.

Een opstelling is een hele krachtige methode om inzichtelijk te krijgen waar de pijnpunten zich bevinden en wat onderliggende patronen zijn in een systeem, bijvoorbeeld je familiesysteem. Door dit onder ogen te zien kan de energie weer stromen waar het hoort en kunnen blokkades overwonnen worden.

Investering individuele opstelling

Met een individuele opstelling werk ik met blaadjes of andere symbolieken.
Een opstelling duurt 1 1/2 uur en de kosten bedragen 150,- (incl. btw)
Voor een familieopstelling ben ik beschikbaar op woensdag of vrijdag.

Referenties

“Mireille heeft doormiddel van opstellingen zoveel ingang gezet, dat de sessies bij de psycholoog eigenlijk overbodig geworden zijn. De psycholoog probeert de problemen teveel op denkniveau op te lossen, maar daar wrong de schoen niet dat was op voelniveau. Ik ben echt oprecht heel blij dat Mireille op mijn pad is gekomen via mijn werkgever, ik heb zoveel geleerd over mezelf en ook al ben ik er nog niet, ik weet zeker dat ik hier voor de rest van mijn leven plezier van ga hebben!” – Janet.

“Een familieopstelling: waar in, in een hele Liefdevolle en veilige setting, emoties geheeld en gezien mogen worden.” – Mariet

“Heel warm, vol gevoel, kwetsbaarheid en warmte. Gevoel en emoties worden aangekeken en aangeraakt.” – Pierre

“Warm en verbindend, er kon iets heel worden wat heel spannend was om aan te raken. Dankbaar!” – Heleen

“Heel bijzonder en heel bevrijdend. Eye opening. Doeltreffender dan zelf nadenken waar je knel- en pijnpunten zitten, en eromheen te blijven bewegen.” – Ellen

“Review opstelling: Magisch hoe je lichaam automatisch gaat bewegen nadat er bepaalde informatie vanuit diegene die de vraag stelt gedeeld wordt. Daarnaast gaf het mij inzicht in hoe ver en diep bepaalde overtuigingen en angsten zitten. Dankjewel voor de bijzondere dag!” – Romy

“Balanced, knows what she’s doing, can guide you towards personal insights but also knows when to stop and let things go.” – Carol

“Je hebt veel ingang gezet met de opstelling en me weer leren voelen. Dat heeft me een stuk dichter bij mezelf gebracht. Voor het eerst in mijn leven voel ik dat het goed komt, wat er ook gaat komen en dat voelt fijn.” – Charlotte

“Mireille weet vanuit oprechte betrokkenheid een vertrouwde omgeving te creëren. Door inzet van haar intuïtie, haar aandacht voor het non-verbale, het vermogen verduidelijkende vragen te stellen én passende stiltes te laten vallen, was zij in staat bij te dragen aan rust en overzicht in mijn denken en handelen. – anoniem