Contact

contact mireille steenkamer

Mireille Steenkamer

Gevestigd in Amsterdam
Contact:
M: +31 (0)6 41205506
E: mireillesteenkamer@me.com
Mr Treublaan 1
1097 DP Amsterdam
CAT therapeut nummer CM3842-27-07-20
KVK 34321790
AGB codes in making

Meer over Mireille

De grondleggers van de dieptepsychologie zijn Sigmund Freud en Carl Gustav Jung (rond 1900). De dieptepsychologie gaat er van uit dat we een onbewust psychisch deel hebben, met inhouden die we niet bewust zijn, maar die ons wel aansturen. Jung noemt deze energie ‘archetypen’, vrij vertaald ‘oerbeelden’. De begeleiding bestaat uit bewustmaking van deze onbewuste drijfveren.

Mireille is opgeleid volgens de dieptetherapie van de Zwitserse psychiater, C. G. Jung. Voor Mireille voelde het lezen van zijn boeken en bestuderen van zijn theorie als thuiskomen. 

Jungiaanse begeleiding is een proces dat in potentie al aanwezig is. Dit proces noemt Jung het “individuatieproces”. Het individuatieproces kan het best omschreven worden als het instinct van onze psyche naar eenheid. Deze eenheid is de balans tussen de onbewuste drijfveren en ons bewuste handelen en zijn. Cliënten komen meestal met een hulpvraag op het moment dat dit proces stagneert. Door dieptetherapie wordt dit proces weer op gang gebracht en versneld.

Wil jij kennismaken met Mireille en hoe zij jou kan helpen met het opheffen van je persoonlijke blokkades? Neem contact met haar op. Download ook haar gratis e-book ‘Achterom durven kijken met de focus op een succesvolle toekomst’.