Mijn verhaal

Over Mireille Steenkamer

“Het eerste deel van mijn leven zie ik als het dienen van de mens van buiten naar binnen, het tweede deel van mijn leven geef ik aan het dienen van mensen van binnen naar buiten”.

Mireille is:

 • Intuïtief, empathisch, open, creatief, passievol
 • Jongste van 4 kinderen
 • Moeder van twee jongens
 • Wereldreiziger
 • Nederlands en Engels als moedertaal
 • Meer dan 20 jaar werkervaring als ondernemer, coach en therapeut

Mireille’s opleidingen:

 • Jung Academie – Dieptetherapeut / Jungian Analyst
 • Organisatie- en Familieopstellingen / Systeem therapie
 • Chakra psychologie / Lichaamswijsheid
 • Coaching Academy International / Geaccrediteerd Coach
 • Hogere Hotelschool Den Haag

Mireille’s verhaal

Ik ben opgegroeid in het buitenland als jongste van vier kinderen. Voor het werk van mijn vader verhuisde ons gezin op mijn negende naar Hong Kong. Na 6 jaar Verre Oosten, haalde ik mijn vwo diploma in Brussel. Vervolgens ging ik naar de Hogere Hotelschool in Den Haag, waar ik in 1994 afstudeerde. Op de Hotelschool kwam ik voor het eerst in aanraking met chakra’s en die hebben mij nooit meer verlaten. Na de Hotelschool riep het buitenland en ging ik Chinees studeren in Taipei, Taiwan. Na deze studie en een jaar werken als guest relations manager, keerde ik terug naar Nederland. Daar werkte ik als producer bij televisieprogramma’s. Als snel werd ik overspoeld door de wens weer naar het buitenland te gaan. Ik had mijn zinnen gezet op India. In die tijd was ik me meer gaan verdiepen in meditaties en de chakra psychologie. Mijn reis door India heeft het leren luisteren naar mijn innerlijke stem geïntensiveerd. Na terug komst ben ik als eventmanager bij evenementenlocaties terecht gekomen om uiteindelijk mijn eigen evenementenbureau op te zetten, inPetto. Na 7 jaren inPetto gerund te hebben samen met mijn compagnon, heb ik mijn aandelen verkocht en ben samen met mijn vriend en ons zoontje van toen 2 jaar op wereldreis gegaan. We waren een maand onderweg, toen bleek dat ik zwanger was. We zijn doorgereisd en ons tweede kindje is in Santiago de Chili geboren, twee dagen na één van de heftigste aardbevingen in de afgelopen 100 jaar. Het nieuwe leven leefde in mij en tegelijkertijd ervoer ik doodsangst. Over deze ervaringen heb ik een boek geschreven: Zwanger in 13 landen.

Terugkomst

Bij terugkomst heb ik mijn slippers weer geruild voor mijn hakken en mantelpak. Er moest simpelweg geld verdiend worden, wij hadden al ons geld aan onze reis uitgegeven. Terwijl ik mijn corporate pak weer aantrok hoorde ik een stem in mij zeggen “Niet doen!”

In die periode ben ik in aanraking gekomen en gepassioneerd geraakt door het gedachtegoed van C.G. Jung die de persoonlijkheid als een geheel ziet en die bestaat uit het IK, het bewustzijn, het onbewuste, uit complexen en het collectieve onbewuste. Ik doe Jung echter tekort met deze ene zin.

Ik ging het grote plaatje van mijn leven aanschouwen en realiseerde mij dat ik de afgelopen vijfentwintig jaar werd geplaagd door de vraag ‘is dit wat ik hier te doen heb?’ Voor mij was mijn werk niet bevredigend meer. Ik wilde zin geven aan mijn bestaan, betekenisvol zijn voor anderen, iets goeds doen, iets doorgeven aan de wereld. 

Toch weer reizen

Noem het een roeping. Mijn passie is reizen. Niet alleen letterlijk rond de wereld maar ook of juist het avontuur van de zielsreis.

Wat waren de gevolgen? Ik heb mijn baan opgezegd als senior event manager, ik heb mijn zekerheden achter mij gelaten en ben professionele coachingsopleidingen gaan volgen. Het zonder oordeel zijn, staat hoog in het vaandel, niet sturend maar begeleidend, niet adviserend maar Zelfsturend.

Ik vertrouw erop dat alles wat ik nodig heb en wil op mijn pad komt. Dit doe ik al mijn hele leven en dat heeft mij nu tot Jungiaans Coach, Therapeut en Energy Healing gebracht. Het gevolg daarvan is dat ik veel meer levensvreugde ervaar.

Mijn inspiratie zit in de groei van de ander, het nieuwe inzicht dat de ander krijgt en maakt dat de ander kan groeien en ontwikkelen doet mij ook groeien en ontwikkelen. Ik begeleid in het creëren van energetische ruimte zodat jouw natuurlijke energie kan stromen.

Het verbinden van de tegenstellingen die in ons aanwezig zijn, geeft ruimte voor groei, ontwikkeling en creatie. De kracht zit hem in de samensmelting van twee uiterste polen, niet in het afwijzen van een van de tegenstellingen.